Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

HellasCert: Δεν ελέγχονται τα ασανσέρ στην Ελλάδα

  Το εργατικό δυστύχημα στο Ψυχικό, όπου μία νέα κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο σε ανελκυστήρα καταστήματος, κινητοποίησε την HellasCert, την Ελληνική Ένωση των Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, για να ενημερώσει τον κόσμο σε σχέση με την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά στον έλεγχο και την πιστοποίηση των ανελκυστήρων.

   Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Πρόεδρος της HellasCert κ. Σάββας Πελτέκης δήλωσε:    «Ως HellasCert αλλά και μεμονωμένα ως Φορείς Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, υποστηρίζουμε την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας σε κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Παράλληλα, καλούμε για ακόμα μία φορά την Πολιτεία, να λάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η εποπτεία της αγοράς και να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της νομοθεσίας».
  
 Καταληκτικές ημερομηνίες 1ου Περιοδικού Ελέγχου:
30-06-2009 Για Ανελκυστήρες εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους ή προσπελάσιμους από ευρύ κοινό (σιδηροδρομικοί σταθμοί, αεροδρόμια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία με περισσότερες από 200 κλίνες, θέατρα, κινηματογράφοι, διαβάσεις, χώροι στάθμευσης).
31-12-2010 Για Ανελκυστήρες με προέγκριση, άδεια λειτουργίας ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, με ημερομηνία πριν το 1978.
31-12-2011 Για Ανελκυστήρες με προέγκριση, άδεια λειτουργίας ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, με ημερομηνία μετά το 1978.
31-12-2012 Για Ανελκυστήρες χωρίς στοιχεία νομιμότητας.
  
Χρονικά διαστήματα μεταξύ Περιοδικών Ελέγχων:

1 έτος Ανελκυστήρες εγκατεστημένοι σε δημόσιους χώρους ή προσπελάσιμους από ευρύ κοινό (σιδηροδρομικοί σταθμοί, αεροδρόμια, νοσοκομεία, θέατρα, κινηματογράφοι, διαβάσεις, χώροι στάθμευσης, ξενοδοχεία με περισσότερες από 200 κλίνες).
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΑΣΕΩΝ
3 έτη Κτήριο επαγγελματικής   χρήσης.   > 6 στάσεις
4 έτη Κτήριο επαγγελματικής χρήσης.  <= 6 στάσεις
5 έτη Κτήριο Κατοικιών.   > 6 στάσεις
6 έτη Κτήριο Κατοικιών. <= 6 στάσεις 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου